Glitni | Oppsummering av andre halvår 2022 for Glitni

28.01.2023 | 3 min lesetid

OK. Det var litt jobb å få prosjekter til alle. Beslutningsprosesser tar nemlig tid. Men det endte bra.

Så oppsummeringen av følelseslivet etter sommeren:

  1. hurra, vi får to nye konsulenter på plass!
  2. etterfulgt av: litt bekymret for at de to nye blir lei sertifiseringer…
  3. og så: gøy at vi er utsolgt - og har verdens kuleste prosjekter!

Vi har fått til mye de i andre halvdel av 2022. Her er våre høydepunkt:

Vi har nye kunder i nye bransjer

Vi fortsatte i varehandelen med 3 kunder, og fikk også en bank og en forskningsorganisasjon på kundelisten. Vi er heldige som har fått så mange fine kunder vi kan jobbe sammen med.

Hos kundene har vi vært:

  • prosjektledere for innføring av en ny dataplattform
  • arkitekt for innføring av en ny dataplattform
  • dataplattform-utviklere og -arkitekter
  • rådgiver innen organisering og prosesser rundt ny dataplattform
  • rådgiver innen masterdata og data governance

Flere har fått erfaring med Snowflake

Vi har jobbet på tvers av teknologier og arkitekturmønstre - og forsøker å gi råd om det som er best for kundene. Akkurat nå er det mønstre som data lakehouse og organisering som data mesh vi jobber mye med. Det ble mest Azure, Databricks og dbt det første halvåret av 2022, men vi fikk også lagt på Snowflake i andre halvår.

Vi har inngått flere teknologipartnerskap

Her har vi vært flinke - 4 partnerskap på plass etter ferien! Greit aktiv gjeng dette her. Vi har blitt tjenestepartner med Snowflake, dbt, Databricks og Google Cloud dette halvåret, som har krevd noen sene kvelder for å få de riktige sertifiseringene. Vi satser på at vi lander Microsoft-partnerskapet snart også.

Vi trenger flere flinke folk

Vi har blitt 6 konsulenter, og er i gang med mer rekruttering nå som alle har relevante og utviklende prosjekter. Nå er vi omtrent likt vektet mellom rådgiverprofiler og tekniske arkitekter/seniorutviklere, men ser at plattformutvikler-rollen er den vi skal ansatte til først. Vi satser hardt på å signere 2 flinke folk før vinterferien, og tror vi får det til.

Vi gleder oss til hyttetur til neste år

Vi har hatt frokoster, hyggelige middager og testet padel. Neste halvår satser vi på en konferanse i utlandet og kanskje en hyttetur i tillegg. Ikke minst har vi fått jobbet mye sammen på prosjekt. Vi er opptatt av å selge team, og det er ekstra viktig når ikke alle kjenner hverandre så godt fra før.

Vi får tilbake for innsatsen på synlighet

Vi fortsatte å være ganske flinke på LinkedIn og Glitni.no. Og det var stas at TINE, som vi jobber mye for, kom til finalen i Innsiktsprisen! Muligens årets høydepunkt, selv om vi ikke vant.

Plutselig var det flere vi kom i prat med som hadde hørt om oss fra før, og det kom flere henvendelser via telefon og e-post fra mulige kunder som hadde lyst til å prate med oss. Og enda flere selgere oppdaget oss. Markedsføring fungerer!

Et nytt samlingspunkt

Det har gått seg til med administrative greier, og nå er det meste på stell. Det store stuntet på admin-siden var nok at vi flyttet på oss fra Mesh til Spaces, rett ved Tinghuset, hvor vi i har fått eget kontor! Det er deilig å ha et samlingspunkt der vi kan alle sitte sammen, og i tillegg er sikre på at skjermer og slikt fungerer. Interiørdesign-komiteen jobber nå på spreng.

Gode nyheter fra CFO

Det første regnskapsåret med 11 måneder i drift ga en bunnlinje som gir trygghet for videre vekst. Det meldte i hvert fall CFO Trøyel. Vi satser på at revisor er enig.

Det endte bra. Men vi er ikke ferdige - vi gleder oss til resten av 2023!

Om dette pirret nysgjerrigheten, må du gjerne ta kontakt med oss eller følge oss på LinkedIn.

Magne Bakkeli

Magne har over 20 års erfaring som rådgiver, arkitekt og prosjektleder innen data & analytics, og forstår godt forretningsmessige og tekniske problemstillinger.