author image

Magne Bakkeli

Magne har over 20 års erfaring som rådgiver, arkitekt og prosjektleder innen data & analytics, og forstår godt forretningsmessige og tekniske problemstillinger.

Glitni | Oppsummering av første halvår 2022 for Glitni

29.06.2022 | 3 min lesetid

Det har vært gøy å drive konsulentselskap dette halvåret! Og hva er det som gjør det så gøy? Jo, få ting til. Inkludert floskelen "få ting til sammen". For det er litt gøy når alle løper i samme retning, og bretter opp ermene når det gjelder. Det har denne fine gjengen virkelig gjort.

Vi har fått til mye de i første halvdel av 2022. Her er våre høydepunkt:

Kundeengasjementer innenfor varehandelsektoren

Vi har alle vært i arbeid fra dag 1. Merkelig nok har alle kundene våre (4 stk, alle kjente merkenavn) hittil vært innen varehandel eller blant de som leverer til varehandelen. Kanskje vi blir skikkelig gode på noe annet i tillegg neste halvår?

Hos kundene har vi vært:

  • prosjektleder for innføring av en ny dataplattform
  • produkteier for en eksisterende dataplattform
  • rådgiver for etablering av målbilde for en dataplattform
  • dataplattform-utvikler og -arkitekt
  • prosjektleder for etablering av et nytt butikk-konsept (den der var litt på siden, men visstnok morsom å gjøre)

Omfavnelse av trender og nye teknologier

Vi har jobbet på tvers av teknologier og arkitekturmønstre - og forsøker å gi råd om det som er best for brukerhistoriene. Akkurat nå er det mønstre som data lakehouse og organisering som #datamesh vi jobber mest med. Mulig vi har blitt fanget av hypen, men det er jo mye fornuftig bak disse vage begrepene. Det har blitt mest Azure, Databricks og dbt dette halvåret, men noen av oss håper vi kan leke mer med Google Cloud igjen snart.

Utvidelse av ekspertteamet vårt

Vi har blitt 6 konsulenter, med siste person signerte nå på tampen av juni. Vi gleder oss skikkelig til du begynner! Nå er vi omtrent likt vektet mellom rådgiverprofiler og tekniske arkitekter/seniorutviklere. Men vi har lyst til å bli enda flere, så bare ta kontakt med oss om du er nysgjerrig!

Opprettholde et levende sosialt miljø

Vi har hatt frokoster, hyggelige middager både ute og hjemme, vært på hyttetur - og nå håper vi at sosialprogrammet for høsten forhåpentligvis blir minst like bra. Kanskje får vi til en fjelltur og testing av Padel?

Etablering av en tilstedeværelse på nett

Vi er ganske flinke til å være synlige tror vi, spesielt på Linkedin, Glitni.no og med ambisjoner på Medium.

Men som for så mye annet, er det vanskelig å gjøre skriving og publisering av artikler og meninger på SOME til en vane som sitter i ryggmargen. Vi jobber med det.

Effektivisering av administrative prosesser

Det er faktisk litt greier som må på plass av visuell profil, engasjementsbrev, ansettelseskontrakter, personalhåndbok, økonomisystem, nettside, forsikringer osv. Men nå har vi alt vi trenger på kort sikt. Og det var ikke så vanskelig, det tar bare litt tid alt sammen.

Spennende nyheter: Vi har nå fått kontorplass på en Mesh i Oslo sentrum. Vi håper å kunne vokse ut av de innen neste halvårsoppsummering. To be continued.

Om dette pirret nysgjerrigheten, må du gjerne ta kontakt med oss eller følge oss på LinkedIn.

Magne Bakkeli

Magne har over 20 års erfaring som rådgiver, arkitekt og prosjektleder innen data & analytics, og forstår godt forretningsmessige og tekniske problemstillinger.