Birger Midtlid

Arkitekt

Birger har 17 års erfaring som konsulent innen data & analytics.

Birger har erfaring fra en rekke prosjekter innenfor analyse og rapportering, datavarehus og big data. Han har jobbet i større implementeringsprosjekter hos flere av Norges største virksomheter og har tilegnet seg tung erfaring innen informasjonsarkitektur, virksomhetsarkitektur og implementering av analyseplattformer. Han har hatt roller som prosjektleder, løsningsarkitekt og utvikler, med ansvar for blant annet prosjektstyring, datamodellering, kildeanalyse, dataintegrasjon, rapportutvikling og testing.

Som prosjektleder og arkitekt har Birger evnen til å sette seg raskt inn i forretningsmessige problemstillinger og teknisk innsikt til å fasilitere kryssfunksjonelle team som jobber med agil utvikling. Han kan skissere løsningskomponenter som passer inn i en helhetlig arkitektur, med tydelig scope og tydelig forretningsmessig verdi som gjør agile metoder effektive.

Birger er utdannet siviløkonom fra NHH, med spesialisering i økonomisk styring og finans, og har tidligere jobbet med Information Management i PwC og Accenture. Han har bred erfaring som løsningsarkitekt, forretningsrådgiver og prosjektleder i en rekke større virksomheter.