Carina Eikaas

Seniorrådgiver

Carina er en datastrateg, arkitekt og teamleder. Før hun startet i Glitni var hun Direktør for Data og Analyse i Aller Media. I denne rollen hadde hun ansvar for selskapets analyse, rapportering og data engineering, og ledet utviklingen av deres dataplattform.

På et teknisk nivå har Carina arbeidet med store varierte datasett fra mange ulike datakilder, og har erfaring fra både batch- og sanntidsprosessering. Hun har jobbet med distribuerte systemer som benytter sanntidsdata, både til rapportering og for å levere personaliserte brukeropplevelser til sluttbrukere, og er dyktig i å bygge løsninger som tilrettelegger for å skape nye datakapabiliteter. I tillegg har hun erfaring fra utvikling av datavarehus-løsninger som leverer på behov innen dataanalyse og rapportering. Hun har dyp erfaring med Google Cloud, inkludert BigQuery, Bigtable og PubSub, og har også arbeidet mye med Power BI.

Hun har erfaring fra både strategisk og operasjonell ledelse av data og datateam, og har arbeidet for å levere på langsiktige målsetninger i dataprosjekter. Hun har også erfaring med omorganisering, endring i kompetansebehov og oppbygging av team for å tilpasse organisasjonen til nytt målbilde. Hun er trives godt når hun jobber innen datastrategi, som teamlead/prosjektleder for dataprodukter/dataplattform eller med data governance.

Carina er utdannet siviløkonom fra NHH med spesialisering i økonomisk styring. I tillegg til hennes tidligere rolle som Direktør for Data og Analyse i Aller Media har hun også vært konsulent for automatiseringsløsninger i TietoEvry.

Siste artikler av Carina:

post image
22.12.2022| 5 min lesetid

Hvordan forbereder vi oss og de rundt oss på ny dataplattform? Her er 5 ting det er verdt å ha tenkt på før implementeringen er ferdig. Les mer

post image
29.11.2022| 4 min lesetid

Er det nødvendig med en egen strategi for data? Les om hva en datastrategi hjelper deg med og hvorfor du kanskje bør revurdere datastrategien du allerede har. Les mer