Halvar Trøyel Nerbø

Data Platform Engineer

Trøyel er en engasjert Data Engineer og Dataplattformutvikler og har jobbet med BI i syv år og har i de siste fire spesialisert seg på å bygge datalake- og lakehouse-baserte dataplattformer i skyen. Trøyel har lidenskap for å bygge dataplattformer etter moderne utviklingsprosesser og verktøy. Han bryr seg om helheten i dataplattformen og dets utvikling fra infrastruktur som kode, automatisert deployment og testing samt dataflyt og modellering helt frem til leveranse av dataprodukter.

Trøyel forstår raskt hvordan behov og løsninger jobber sammen og kan konseptualisere og designe verdigivende data- og løsningsarkitekturer. Trøyel har spesialisert seg på Azure og er sertifisert Data Engineer samt i arkitektur-rammeverket TOGAF. For tiden trives han med å jobbe med Terraform, dbt, Databricks, Azure Data Factory og tar gjerne i bruk Python, Powershell for å få løst utfordringer.

Trøyel koser seg når han kan møte og diskutere med andre entusiaster i miljøet. Du møter han gjerne på SQL Saturday, Microsoft Data Platform User Group eller tilsvarende meetups enten som foredragsholder, arrangør eller deltager. Trøyel har tidligere vært konsulent og hatt fagansvar innenfor Power BI, Data Engineering og Information Management i RAV og KPMG.

Siste artikler av Trøyel:

post image
09.06.2023| 2 min lesetid

Vi har skrevet en artikkel om en sentral begrensning i Azure Data Factory som foreløpig ikke løses av Microsoft Fabric Les mer