Runar Alvseike

Data Platform Engineer

Runar er en Data Engineer og har jobbet med BI og Data & Analytics i 6 år, og har de siste årene vært med på bygge opp data lakehouse-baserte dataplattformer.

Her har han vært med på en reise fra ende-til-ende ved å kartlegge eksisterende datavarehus-kapabiliteter og avhengigheter, identifisere nåværende og fremtidige behov fra et funksjonelt- og bruker-perspektiv samt tegne og implementere arkitektur for å sikre en og robust teknologiplattform. Gjennom dette har han fått erfaring og innsikt i flere forretningsområder som finans, salg, markedsføring, kundeservice og maritim drift. Dette har han gjort i stand til å kunne se helhetlig på livssyklusen av data og viktigheten av å realisere verdi gjennom gode dataprodukter i tråd med kundens forretningsstrategi. Nylige eksempler på Runars arbeid inkluderer:

  • Ansvarlig for organisasjonsdesign, rekruttering og oppbygging av et Data & Analytics team for en stor organisasjon
  • Ansvarlig for design av arkiktektur, samt planlegging og implementering av komponenter i en ny dataplattform
  • Ansvarlig for design og utvikling av flere viktige datamodeller fra A-til-Å for flere forretningsområder

Gjennom arbeidet har han fått en forkjærlighet for dbt, Databricks og Azure Data Factory, og har fra tidligere omfattende erfaring med Power BI.

Runar elsker å snakke med folk for å kunne sette seg i deres situasjon for å kartlegge behov og realisere deres drømmeprodukter innenfor Data & Analytics. Du finner han ofte i feltet meet-ups, konferanser og andre sosiale tilstelninger for å holde seg oppdatert og bli kjent med nye fjes. Han har tidligere vært teamlead, produkteier og Data Engineer i Hurtigruten Data & Analytics - samt konsulent i KPMG og RAV.

Siste artikler av Runar:

post image
25.10.2022| 3 min lesetid

Vi tar en rask titt på lanseringene til dbt Labs under Coalesce 2022, som inkluderte et nytt semantisk lag og støtte for python-utviklede modeller. Les mer