Sindre Grindheim

Data Platform Engineer

Sindre har 12 års erfaring som arkitekt og utvikler innen data & analytics. Han arbeider daglig med problemstillinger rundt arkitektur, flyt og tilrettelegging av data, og er sertifisert Data Engineer i både Microsoft Azure og Google Cloud.

Sindre har designet og utviklet dataplattformer i Azure og Google Cloud for flere store selskaper, bygget rundt prinsipper om byggeklosstilnærming, skille mellom prosessering og lagring, og helhetlig DataSecOps. I prosjektene har komponenter som EPP-databaser, Data Lakehouse, Databricks, dbt, data lake, infrastruktur som kode og CI/CD vært nøkkelkomponenter.

Sindre har tidligere vært konsulent og hatt fagrolleansvar innen Data Engineering hos PwC Consulting og Capgemini Norge.

Siste artikler av Sindre:

post image
03.05.2022| 1 min lesetid

Vi har publisert en medium-artikkel som sammenligner schema-on-read-støtten for JSON i et utvalg populære dataprosesseringsmotorer Les mer

post image
12.02.2022| 10 min lesetid

Få tips for hvordan du kan starte et dbt-prosjekt (data build tool) fra en data platform engineer. Dbt bør vurderes som en del av en data stack i 2022. Les mer