Yapi Donatien Achou

Data Scientist | Selvstendig

Vi har blitt kjent med Yapi Donatien Achou som en særs kompetent og omgjengelig fyr. Nå blir han en del av Glitni, men som selvstendig konsulent.

Yapi er senior data scientist. Han har flere mastergrader innen anvendt matematikk, mekanikk og energiteknikk fra UiB, UiO og Reykjavik University, i tillegg til 9 års erfaring som utvikler, data scientist.

Gjennom et vidt spekter med prosjekter har Yapi fått solid erfaring med datainnhenting, signalprosessering, IoT-arkitektur med strømmende data, maskinlæring, god utviklingsskikk med mer.

Han har jobbet med innhenting, strukturering, modellering og behandling av data ved hjelp av Python og skytjenester i Azure, i tillegg til utvikling av algoritmer og trening av maskinlæringsmodeller. Videre har Yapi erfaring med oppsett og forvaltning CI/CD pipelins gjennom GitHub.

Yapi har tatt rollen som teknisk leder i flere prosjekter, og blant annet vært mentor for nyutdannede data scientists.

Han har jobbet med data science og modellering både innen forskning hos Simula research laboratory og innen industri, og har eksempelvis bygget mye kompetanse på vibrasjonsanalyse gjennom prosjekter hos Sporveien og Karsten Moholt.

Yapi er lidenskapelig opptatt av godt teamarbeid som grunnlag for et vellykket prosjekt. Han har solide tekniske ferdigheter og høy gjennomføringsevne, og er positiv og imøtekommende.